Written by Bella | December 14th, 2015

Tahniah diucapkan kepada penyanyi Aliff Aziz dan pasangan Bella Astillah yang telah selamat bertunang pada hari Sabtu lepas di Cyristal Hall, Plaza Jelutong, Shah Alam.

Pada majlis pertunangan tersebut, pihak lelaki telah menyerahkan lima dulang hantaran iaitu sebentuk cincin, iphone 5s, coklat, Al-Quran dan tepak sirih.

Pihak perempuan pula membalas dengan tujuh dulang hantaran terdiri daripada sirih junjung, coklat, kek, minyak wangi, sepasang kasut, manisan serta buah-buahan.

Kemudian majlis diteruskan dengat adat menyarung cincin  yang disempurnakan oleh S Hafiza Basharahil iaitu ibu kandung Aliff.

Alif ketika ditemui pihak media pada majlis tersebut merasa syukur kerana segalanya berjalan dengan lancar seperti yang diharapkan.

Alhamdulillah, walaupun hanya bertunang tapi gemuruh saya hanya Allah yang tahu. Saya bersyukur semuanya berjalan lancar seperti yang diharapkan.

Hari ini kami menghantar rombongan meminang Bella dan dalam perancangannya tempoh setahun. Namun jika ada rezeki lebih mungkin juga kami mempercepatkan majlis perkahwinan nanti

Selepas perbincangan dibuat oleh kedua-kedua belah keluarga, pasangan Alif dan Bella bakal bernikah sekitar tahun hadapan. Walaubagaimanapun, buat masa ini tiada lagi sebarang tarikh yang ditetapkan untuk mereka bersatu sebagai suami dan isteri.

Berikut kami sertakan beberapa lagi foto sekitar majlis pertunangan Alif Aziz dan Bella Astillah dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Sumber Berita: mStar Online

Sumber Foto: Republic Of Memories

14 responses to (10 FOTO) Tahniah Aliff Aziz Selamat Bertunang Dengan Bella Astillah

  1. Shhh says:

    Hmm tahniah lah dah bertunang..dri awal ko masuk..lagu entah apa2…pastu cintan sana cintan sinun…kontroversi sana kontroversi sinun..harap ko berubah lah ye..org kata bertunang ni dugaan nya kuat..

    0

    0
    • Anonymous says:

      alif neh kenal lah jugak..yg pmpuan tuh langsung xkenal..cite macam selebetriti..tapi xkenal pn

      0

      0
  2. cikkilata says:

    tunang..?? majlis tunang ade nyanyi2 ek…?? hmmm…

    0

    0
  3. Aku says:

    Tahniah.

    0

    0
  4. bakalpengantin says:

    Majlis tunang zaman sekarang..mengalahkan orang yang bersanding..siap ada konsert menyanyi…artis katakan…puihh!!

    0

    0
  5. botoi ayaq says:

    laaaa… baru bertunang.. ingatkan nak menikah dah..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Am I the only person yang rasa Pasangan yg dah biasa post gambar pegang sana pegang sini..bila masa menikah and tgkap gmbar kahwin, macam nampak hilang seri tuh. Nmpk gambr tunang ni pn mcm hilg seri sbb ad gmbr mcm2 lg yg pegg sana sini dari depa ni.

    0

    0
  7. Mak Jemah says:

    hmm congrats ! bang nara next time post la citer2 yg x meloyakan tekak tau thanks hmm

    0

    0
  8. MJ says:

    kurus nye tunang.. cm jerangkung..

    0

    0
  9. ulala says:

    buruknya laa rambut si aisyah ni. dah macam org tua ak tgk.

    0

    0
  10. gurlzz says:

    Adik Bella ni Si Didi tu kan.. Yg pakai gaun singkat yg macam nak pergi party Krismas tu kan.. tak kena betul pakaian die ..

    0

    0
  11. Anum says:

    Amboi pengapit bella yg bgambar duduk sebelah alif tu bukan main baik lg landing tangan nenen kat paha aliff…ada pasang plan hijack ke??

    0

    0
  12. Radzi says:

    Berbakul2 dosa korang yg mengutuk ni ye. Kesian korang, kat akhirat nanti merangkak cari dorg minta maaf nanti

    0

    0