Written by Bella | December 6th, 2016

Bakal bernikah dengan penjaga gol JDT, Izham Tarmizi Roslan, pelakon Mia Ahmad telah diraikan dalam satu majlis parti bujang ataupun “bachelorette party” bersama rakan-rakannya.

Mia sempat berkongsi beberapa foto ketika majlis berkenaan yang diadakan secara tertutup disebuah lokasi rahsia.

Foto-foto Mia mendapat pujian daripada pengikutnya di Instagram yang merasakan artis pujaan mereka itu kelihatan cukup cantik.

Berikut kami sertakan beberapa lagi foto sekitar “bachelorette party” Mia Ahmad dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Sbxs

39 responses to (10 FOTO) Sekitar Bachelorette Party Mia Ahmad

  1. Tokwan says:

    Takmau komen apa2..cuma nak bgtau POPELAQ

    11

    1
    • Pekerja Gomen says:

      I have no argument on Bachelorette party sbb bukan melibatkan upacara keagaaman pun…
      Bukan soal ikut budaya orang pun pada aku…
      It just a day where a bride-to-be spend fun and joyable moment together with her best buddies before she is end her single status.
      Lepas ni dah kahwin bukan senang nak lepak sama2…
      Lagi plak pmpn kalau anak dah berderet, mmg payah la “me-time”.
      At least lelaki, kami still boleh mengeteh or mengopi dan tengok bola ramai2 kat mamak.

      121

      0
      • Anonymous says:

        pakai tudung pastu pakai veil.. tersangatlah kelakar…budaya org barat sangat interesting bukan? mulut kata benci hati kata ingin.

        4

        57
        • minah jambu - safety first says:

          memang kelakar ponn obit nak mampos ! dh pakai tudung tu suda la eh dia pakai veil pulak kt blakang eeeeee ape punye pesen ni ???? eeeeee soooo kampong !! helo mia kalau kawin sanding nanti jangan buat macm gini eh tudung pastu pakai veil ! kalau sanding pakai tudung tu biar tudung aje …!

          3

          79
        • qqq says:

          aku tgk cantik ja. ko yg sakai. tgk bapa byk unlike komen ko.

          23

          1
        • taksukakecam says:

          so wat kalau pkai tudung n pkai vel ? atleast ttp rambut kan ?
          nnty kalau bkk tudung sbb nk kene ngn vel,uolss plak mengutuk…haha..org biasa lah semua nk kecam..jg anak bini lahh oi :p

          28

          0
        • minah jambu says:

          hahahahahahaa….emmm…

          0

          1
        • mak jemah tepi tingkap says:

          ada yg lg kelakar mak jemah tengok, pakai tudung pastu pakai topi. mak jemah ingat zaman jepun je mcm tu. terguling2 mak jemah gelak tengok fashion hijabasta senorita.

          4

          1
        • aku says:

          biarla…yg tu party dia,suka hati dia la nak buat apa…yg ko sibuk memanjang ni knp??kalau kau nk nmpk smpurna sgt party tuh,kau taja la diorang.
          senang crita.
          mulut tu cpt je nk salahkan org.mcm diri tu perfect sgt.mmg manusia tk perfect,but try to be perfect in our actions and conversation.

          1

          0
      • Pekerja Gomen says:

        Maaf, aku nak cakap lain, tp tertaip lain
        kang ada plak cikgu Inggeris mari betulkan grammar aku..

        3

        2
        • minah jambu - safety first says:

          takpe asal kan ada vel2 dorang mesti paham punye..minah jambu pun ye english pon asal boleeeeee aje ok pe !

          1

          3
    • Kijang says:

      Dia ni tak cantik, and dah nampak tua..

      5

      8
  2. sakit mata says:

    Suka sangat meniru budaya orang..bila masa la pulak melayu ni ada bacheloratte party bagai..adoiiii

    2

    16
    • kentang jenner says:

      budaya sememangnya sifatnya mudah menular….bkn sahaja bachelorette party, malah banyak lagi budaya lain…to me it’s normal as long as x buat benda bukan2 mcm jemput pnari bogel ke minum arak ke..mcm mia ni, dia just nk having fun dgn kwn2 pompuan sblm btukar title, time camni la nk kumpul ramai2 ngan kwn2.kalau tak masing2 sibuk je..so to me still acceptable cuma mmg tak mndatangkan pahala dan a bit membazir masa.. sama mcm kite baca blog hiburan ni,..kan lagi bagus baca quran…haa kira mcm tu la…so takyah kecam sgt k…

      61

      0
  3. Anonymous says:

    ada potensi gemuk nih..tgk muka pun dh bulat tu haa….!

    11

    5
  4. makin lama makin poyo la korg says:

    jgn bodohkan diri jadikan sesuatu perkara yg takde dlm hukum sebagai ikut2an..fikirkan betapa byk maksiat terhasil dr majlis2 ni semua..

    pre-wed photographing la, majlis berinai la, majilis bersiram la, bachelorette party la, majlis kahwin membazir terlampau la, akan dtg tak tahu la apa majlis pulak korang nak buat..bila bercerai tak pulak buat besar2an hebahan di media ke, buat majlis bercerai ke?

    2

    21
    • Anonymous says:

      Ko tu yg bodoh… Semua benda ko pikir maksiat. Maksiat tu mmg ko dah set dlm minda tu sbb sume benda pun maksiat bg ko. Otak kuning.

      17

      1
      • makin lama makin poyo la korg says:

        fahamkan dulu apa maksud maksiat yg dikatakan tu..bukan terus berlagak bodoh mcm ni..

        0

        0
    • aaa says:

      eh eh. bodonya ayat. nanti ko becerai, tolong wat majlis besar besaran utk announce ok.

      5

      0
    • taksukakecam says:

      ahaha bodonh betol ni…kata lah ko cerai nnty…ko buat majlis bercerai x ? dah dorg ada duit biaq p lah…yg tak da duit..dok diam2 :p

      0

      0
  5. xoxo says:

    alhamdulilah tahniah kerana akan menamatkan zaman solo..masing2 ada keinginan nak kenduri kahwin mcmana..simple atau grand..ape yang penting hala tuju lepas nikah nanti.sepatutnya kita ni doakan perkhawinan mia kekal hingga ke jannah.. In Sha Allah..toksah le pertikai ape yang dia dan family dia nak buat untuk majlis dia nanti..doa yang baik2 sudah..ini belum pape dah siap ckp ‘ bercerai taknak buat majlis ke ‘..

    * sekadar pandangan..

    12

    0
  6. kutu says:

    pelik betul dengan manusia skarang ni..adaaaa je yg tak kena.sikit2 melibatkan agama..
    semua perempuan2 dlm gambar tu adalah bridesmaid mia.
    ni la masa utk bridesmaid dia berkumpul & berkenalan each other..

    just scroll2 gambar tu sudah la.tak suka diam2 je..

    18

    0
  7. Mumia says:

    Aku dulu pun lepak2 ngan kwn2 pompuan sebelum nikah. Tkda lah buat mcm mia sebab tk berduit sgt.

    p/s: skg pun masih lepak mengeteh sekali skala ngan izin suami.

    6

    2
  8. Sitiawan says:

    Alahaiii korang niii…. Ada je tgn2 jahat taip komen yg tak puas ati. Apa slhnya bachelorette party ni? Bukan buat yg bukan2 pun. Just a day filled with fun with your close buddies before your title changed from single to someone’s wife. Pasni dah susah nk lepak2 mcm ms korang single mklum la kena fokus kat husband. Lagipun takde bertentangan dgn agama pun. Dia amik pic pun biasa2 je. Jgn la asyik nk kondem je.

    16

    0
  9. sepaun says:

    apa yg salahnya? benda ni bkn libatkan AGAMA pun kan.. adaaaaaa ja yg salah, nda kena..teruk btl perangai para haters ni.. pi la bertaubat sebelum terlambat :)

    6

    0
  10. saya says:

    hahaha nmpk sgt bangang abadi.. suma benda pun salah suma benda pun negatif suma benda pun nak kaitan dgn agama :P simpan skit la bangang tu utk kegunaan masa hadapan weiiiiiii

    4

    0
  11. Bakal jadi Isteri Orang says:

    Aku perhati gambar2 ni mcm sekadar nak ambil gambar je tuk kenangan..hakikatnya mcm x rasa pun celebrate ” BACHELORETTE” tu… x rasa yg real party bujang….seolah2 sekadar lakonan kononnya happy…… korang faham x maksud sy ni?

    5

    1
    • Anonymous says:

      smua gmbr posing ayu thats why xde nmpak “fun”..blakang kemera kite x nmpakkan…lainla kalau ada gmbr candid bru nampak fun ke tak fun

      0

      2
    • cik cikkebom says:

      fahammm..nmpk fake memasing dgn mekap tebal..hihihi

      2

      1
  12. Nenek ko says:

    Bkn ada jantan pwon dlm parti tu atau tegoq mkn bnda yg bkn2…kecoh la haiii..korang yg dok pungpang pungpang…x da buat sikit salah pwon ka dlm idop korang ish2…ckp org pandai tu2 kain ko sendri koyak nampak tak..puuiii…

    2

    1
  13. Anonymous says:

    Mia ja aku tngok cun yg lain tu ummmm…!

    3

    2
  14. nana says:

    busuk

    0

    1
  15. putihkaseh says:

    Apa lah korang ni, biar lah dia nak buat apa pun, amik gambar jer, bukan puja memuja, cuma tajuk tu jer dalam bahasa Inggeris buat ko org kata ikut budaya barat, lagi pun pakaian pun ok n than semua perempuan, lagi pun dia artis, ada yg kenal dia bila masuk BN ni walau pun x semua, anyway tahniah Mia semoga dipermudahkan segala urusan nanti ……..Aminnnn

    3

    0
  16. hakim mia selamanye says:

    kalo tgkkan kn dlm gambar2 tu mcm ad yg x gembira la..ermm

    5

    0
  17. miss_oppppssssss says:

    Maaf, tapi foto yang pakai satin marron tuh terserlah saiz br**st Mia…..

    1

    3
  18. anon says:

    Dia ni popular ke. Haritu kene wat press conference sb nak announce tarikh kawen, lagak cam dive je…

    9

    0
  19. Lady L says:

    Mia Ahmad ni best ke? Takde aura.

    1

    1