Written by Bella | March 16th, 2016

Seronoknya bila kami lihat foto-foto percutian Nabil Ahmad bersama isterinya Zira di Sepanyol, mereka sempat berkunjung ke tempat-tempat menarik seperti stadium pasukan bola sepak Real Madrid.

Kali ini Nabil dan Zira terpaksa meninggalkan dua orang cahaya mata mereka di Malaysia dan boleh kata sebagai honeymoon mereka. Hehe..

Berikut kami kongsikan lagi beberapa foto percutian mereka dengan membaca entri ini sepenuhnya.


51 responses to (10 FOTO) Nabil Ahmad Dan Zira Bercuti Di Sepanyol

  1. juzme says:

    ikut nana ke? besnyeeee besnyeeee, jeles lahh,dah lama teringin nak g andalusia ‘tales of alhambra’,belum da rezeki lagi

    0

    0
    • Anonymous says:

      gambar nabil bercium mulut dgn uqasha rose x bisa saya padam dr ingatan…

      0

      0
      • Gayah says:

        spanyol pon kecoh…negara byk penyangak. hati2 kalu berkunjung. 80 peratus penduduk xde kerja. negara sedih…

        0

        0
        • Anonymous says:

          haji sponsor..berjalan sponsor…kawin sponsor.
          alahai retis msia. x reti berdikari eh?

          0

          0
        • Aku says:

          Tak payah ckp negara org penyangak lah… Negara kita depan mata pun dh ada penyangak… Buang baby, ragut, pecah umah smua ape lagi….kita pun kena hati2 slalu…

          0

          0
        • Serik says:

          pernah melawat sepanyol… beg hilang. naik bas dr airport dan tiba di hotel beg hilang dibawah perut bas …bukan saya saja ada dua pelancong korea pun hilang beg masing2. mmg haprak lahabau negara ni…

          0

          0
    • melati says:

      negara bangkrap muflis ni pon bangga berselfie pelbagai…..hahaha

      0

      0
      • anon aon says:

        dia tak muflis. korang je yang takde duit korang ingat orang lain pun sama takde duit ke?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Spanyol lebih teruk drp Malaysia. Ramai org menganggur. Lebih baik pergi Bangkok je.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Bodohnya anon aon….hahahahak… mesti kertas bahasa lingkup

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalau pun negara tu susah, tak semestinya tak best untuk di lawati. tempat tu cantik and banyak sejarah islam especially area Andalusia. So biar la diaorg nak pegi melawat. Sama mcm Malaysia, walaupun economy merudum, orang luar masih nak dtg diving/snorkeling etc sbb kita punya underwater mmg cantik. korang ni pun, asyik nak dengki.

        0

        0
  2. Anonymous says:

    Ikut dato vida ni kan? Ada shooting program astro apa tah. Tgk kat IG dato vida.

    0

    0
    • che tah says:

      biasa lah theyols ni…kalu keluar duit sendiri…langkawi je lah.

      0

      0
    • Anonymous says:

      laaa….di sponsor ke???aku igt mmg diorg pergi honeymoon btl2..i means gne duit sndri….kuikui…so,x heran laa klu di sponsor….tiket,hotel x pyh kuar duit…bw skit2 je tuk duit shopping…tp rsnye kat spain tu byk tem cntk2…sesuai tuk bergmbr je…so, jimat laa duit kannn….ptt laa anuar musa mrh btl dgn si vida ni…kah kah….tmj g madrid die pun nk pegi….org pegi mmg btl2 cari player import y berkualiti,jalin kerjasama..si vida ni pergi??jln2??kah kah kah….pastu heboh nk tukar import br…alahai…tgk laa dl keadaan kafa tu camne vida oii….ni laa paroh klu org pompuan masuk cmpr urusan bola sepak..plg sadis,cristiano ronaldo pun xnk jmpe vida ni…wakakaka…

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Bestnya..honeymoon dgn husband tnpa ank2. Nk jgk buat mcm ni..tp nnti melancong hati x tenang memikirkn anak2 yg kne tgl.hehe

    0

    0
  4. onetwothree says:

    pergi free & orang sponser boleh ler…. nk harapkan duit sendiri, tak pergi pun diaorg ni.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    zira bukan pakai tudung ke?

    0

    0
    • sepohon kayu says:

      celah mana dia pakai tudung..krik krik krik

      0

      0
    • stedhijeth says:

      yg kau tngok pakai tudung tu ira mohd amin, besfren nana yg dulu dj Era tu. muka diorang sepesen. dulu aku ingat diorang ni adik beradik..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    sponsor rupanya….huhuhuk

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Alhamdulillah…rezeki dia dpt melancong tpt2 cantik kat dunia ni…xkira la pegi free ke byr sendiri..drpd korg2 yg asik ngutuk je belum tentu penah smpi kan…lg org kutuk lg murah rezeki dia..yg penting enjoy to d fullest!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ntah kannn..nabil dgn zira couple yg xde sbrg mslh dgn peminat.pakaian zira pun elok jer..punn ada jgk yg nk kutuk bagai.kalo dah jenis mulut flat dbkl tu..tak kemana lah jgk kann..pastu duk jeles org dpt sponsor travel sana sini…diri sndiri asyik cari dosa hari2..rezeki mana yg nk dtg cik temah oiiii..laki pun lari kalo gini gaya..msti yg mengutuk sana sini ni..hidup dia amat menyedihkan,laki tak layan,badan kepam,kulit kusam dan obesiti.so..masuk ofis..bukak pc terus pegi bn.nk tambah dosa utk hari tu.rutin yg sama.setiap hari.cukup bulan dpt gaji haram.kesian sgguh geng makcik2 ni kannn..

      0

      0
  8. WiWi says:

    ingatkan nabil dh blik haji isteri pakai tudung, rupanya ??????????

    0

    0
  9. Peringatan bersama says:

    Tak perlu nak mencemuh hina orang lain.. elok pk, cari dan ubah salah silap dan kurang kita sendiri lebih baik.. salah ke kalau kita bace dan doakan yang baik baik saje.. x perlu nak komen negatif sngat..menegur jangan sampai menghina =)
    #peringatanbersama =)

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Dah org sponsor jalan pergi sana, apa lagi…ambik peluang bergambar sakan. Kalau nak harapkan pakai duit sendiri…tak tahu bilalah kita mampu pergi sana.
    Kerja, kerja jugak kena buat. Masa lepas buat kerja tu…. tak salah pergi tengok negara orang… kata org…jauh perjalanan, luas pengalaman.
    Bukan mata katak duduk dlm tempurung mcm korang yg jeles tengok diaorang jalan… sapa yg tak nak jalan kalau org sponsor?????

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku g jln xde org sponsor pun…kah kah kah…tu menunjukkan aku lg kaya dr diorg ke camne??spain mmg cntk…greece pun sme…

      0

      0
  11. shashagendut says:

    I dont like nabil coz mulut dia mcm lonkangs!

    0

    0
  12. R i t a says:

    Duduk sana terus pon xper…x minat langsung dia ni! Mulut cam taikkk!

    0

    0
  13. Lorat says:

    Kenapa tak boleh ker kalau melawat negara muflis? Takkan nak ker US London jer, negara muflis pun environment still menarik, kalau negara kaya sekali pun.. bukan banyak yang berubah. Btw Malaysia sendiri di ambang muflis, so tak payah la kita terlalu mendabik dada.

    0

    0
  14. seri melur says:

    haji nabil tak berjaya ke didik isteri pakai tudung.. ke takut bini.. heran3…

    0

    0
  15. cik bunga says:

    laaaa..apa ke hal plk..dh org nk sponsor..pegi je lah..bkn semua org dpt sponsor.yg terpilih jer..x kira la g hj ke…g madrid ke..kawen.ke..bkn kuar duit pon..sponsor u ollssss..

    0

    0
    • Anonymous says:

      rmai je y g tavel xde sponsor….backpackers tu…tu br btl adventure…skrg ni pun mcm2 ade…travel bajet g jln2 eropah…pokok pangkal nk dgn xnk je…klu asik nk di sponsor je ssh laa…skali skala g laa jln2 gne duit sndri br rs puas dn x terikat…lbh2 lg artis y byk jd duta itu,ini duit berkepuk2…lg mampu dr rakyat marhaen ni…tp rkyt marhean ni laa y lg bgs g travel jauh2 xde sponsor…kuikui…stail kat malaysia ni sponsor hnya tuk org kaya je…begitu jgk dgn derma…yee btl tu..”HANYA ORG TERPILIH JE DPT SPONSOR”….means og kaya je laa y terpilih tu kann…kesian org y x kaya ni….kuikui…

      0

      0
  16. X suka says:

    Lelaki mulut mak nyah lorong. Yuk…

    0

    0
  17. Gina says:

    Spain ni kali kt asia mcm negara Myanmar dan Indon. Org2 dia byk kaki copek dan xder kerja babe. Hati2 bila berkunjung…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Hotel yang sama. Bilik yang sama. Mengapa bayar lebih? Trivago membandingkan anda lebih daripada 200 buah hotel. Anda boleh mencari hotel ideal anda yang terbaik. Hotel? Trivago!

    0

    0
  19. Linzy Longkang says:

    Nabil gi ikut rombongan cik kiah ker tu

    0

    0
  20. buskers says:

    org malaysia ramai hati busuk…dengki kuat…apa hal org sponsor ke x sponsor ke…korang kalau org sponsor x pegi ke…. even kalau malaysia x byk penyagak tp ramai berhati busuk buat apa…majoriti org islam…korang tau mencemuh ja tau…mentang2 ckp x pakai duit…senang hati ckp kat org…memalukan diri sendiri dh cukup dri nk ckp negara org x bagus..haprak

    0

    0
  21. cun says:

    cantik bini nabil ni kan. ada iras nora danish

    0

    0
  22. che ton says:

    sponsor pown,,, ader gak org nk sponsor, rezeki jgn tolak… ko hado?? hahaha….

    0

    0
  23. makEnon says:

    Cantik lah wife diaaaaaaaaa :(

    0

    0
  24. nina says:

    aku rasa pompuan ni tak pandang nabil kalu dia nobody….tak padan langsung zira cun nabil sori uglyyyy

    0

    0
  25. Anonymous says:

    y ckp “biar laa die di sponsor”…”hnya org terpilih je dpt sponsor jln2″….kesian…msti korg ni x penah g travel mne2 kann sbb xde sponsor…kah kah…pegi travel sndri laa br best…backpackers…aku ni releks je g travel jelajah eropah tanpa di sponsor…travel bajet…klu kt pndai manage blh je g travel tanpa disponsor…xyah nk bergaya sgn nk ddk hotel mewah…y pntg dpt tgk ngra org,dpt jln2 tgk tem cntk2 tu pn dh cukup..klu rs nk mewah,ddk hotel mewah nk shopping cam che ta tu mmg ptt laa korg kene tggu di sponsor dl…kah kah kah…skali skala bg laa reward kat diri sndri dan fmly..dh penat bekerja,jd duta itu,ini ape slhnya g jln2 pkai duit sndri kannn nabil??

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Antara nabil dan Ac mijal tu..aki seribu kali ganda baik nabil. Bini ac mijal tu..pondan thai yg operate separuh jalan.Sekian.

    0

    0