Written by AbangNara | December 27th, 2010

10 best dress anugerah skrin 2010

Macam biasa kalau ada event-event besar maka akan adalah hadiah untuk best dress. Yang kami perasan, yang menang best dress selalunya tak adalah seksi-seksi sangat. Yang tak menang tue yang seksi tak hengat. So pengajarannya daripada sini ialah, anda tak perlu terbelah sana terjojol sini untuk menang best dress.

10 gambar artis Top 10 untuk best dress Anugerah Skrin 2010 dengan membaca entri ini sepenuhnya

10 best dress anugerah skrin 2010

10 best dress anugerah skrin 2010

10 best dress anugerah skrin 2010

10 best dress anugerah skrin 2010

10 best dress anugerah skrin 2010

10 best dress anugerah skrin 2010

10 best dress anugerah skrin 2010

10 best dress anugerah skrin 2010

10 best dress anugerah skrin 2010

162 responses to 10 Best Dress Anugerah Skrin 2010

  1. aBg_rOnGak says:

    Wah…Ada pulak Fahrin, sorang je jantan dlm list nih

    0
    0
  2. donut says:

    baju erra lawa.. suke kalernya

    0
    0
  3. wahaha says:

    ohoho ni ker??

    0
    0
  4. haha..fahrin no 10, di apit 9 gadis dan 1 sicomel..cayalah..

    belogapasajajadi.blogspot.com

    new entry

    iphone 4 dslr

    0
    0
  5. rina says:

    hot…

    0
    0
  6. anil says:

    xstju pkaian fasha 2 best dress..xlawa sgt pn ..xde ke artis len lg pakaian yg cntik?
    pkaian jue aziz cntik,tp rmbut xcntik..
    pas2,fauziah nye pkaian pn cm xbrape cntik sgt pn..

    yg len…cantik…nice…pling sya suke pkaian amber chia…

    pape pn….pkai biar le nmpak sopan..jdn smpai dtegur lg oleh dato’ seri rais yatim

    0
    0
  7. missyqaldina says:

    CANTIK2 NYE BAJU DOWANG….=)

    0
    0
  8. non says:

    nasha punye baju bese2 je……erra pon bese tapi wana die sgt cantik…

    0
    0
    • kurus says:

      ha.a non.. baju model model kt sini seme, potongan biasa2.. sprt nasha, erra n amber.. tetapi kain derang tu MEMANG mahal.. tk lah mcm yg lain.. potongan biasa pastu kain biasa2 jugak..

      mrka bertiga ni ada kelebihan potongan badan n ketinggian…apa org kata, pakai jer.. baju tu akan ‘tunduk’

      tp aku mmg suka mencari trend setter n kretif fesyen yg baru, tp tk terlebih sudah.. mcm baju fasha n foziah.. n mmg designer mrka jga prgunakan kelebihan potongan badan mrka.. tetapi yg paling penting, fesyen itu menepati personaliti si pemakai.. barulah de boom

      i am sure nasha, erra n amber sendiri tercarik2 fesyen yg da boom trsebut.. siapa kah designer akan mrka pilih.. kenal kah mrka dgn sifat mrka ?

      0
      0
  9. cwilmot says:

    kemban tu tak seksi ke nara???

    0
    0
  10. syada says:

    tak setuju FS, Jue & Fauziah Ghous dlm list ni..
    baju Eja & Tiz lg chantek..tlg review balik elok2 abg nara.. ^_^

    0
    0
    • Joyah Jenssen says:

      BN, are you serious?

      Eja ngan Tiz were way classier. confirm lah diaorg boleh masuk glam atau tatler for best dresses!

      taste ko ni tak blh blah. patutnya ikut vote org ramai, bukan sesedap tekak je bang oi.

      0
      0
    • syada says:

      oh ye, baju Rafida, Sheera, Linda & Diana Rafar, Carmen Soo, Lisdawati pun tak kurang hebat.

      For yg bertudung, Wan Nor Azlin punyer baju unik, plus isteri Aziz M.Osman pun chantek gak..

      0
      0
  11. intanizani says:

    baju nasha mmg cantik
    mungkin sbb die tinggi kot, sesuai la baju tu

    bju fahrin kemas la, tapi takde keunikan pun,
    rasenye adi putra lagi cantik pkaian die

    0
    0
  12. nora says:

    amber chia yg non muslim pun pandai pakai baju labuh2 menutup bahu dn x mendedahkan dada.. baju amber ,bahgian dada mmg ad terbelah sikit tp agama dia x mengharamkan pemakaian mcm tu kan..so kira ok lah utk dia kn….hmmmm…artis yg pakai skirt2 pendek, terdedah sana sini tu patut jadikan amber sbagai contoh..bila kita trpaksa akur bahawa amber lebih hormat agama rasmi negara berbanding artis melayu sendiri..sedih..

    0
    0
  13. kurus says:

    thank you nara n kompani..hik hik…
    i like this list…
    esp. the latest trend setter to fashion.. no 3 n no 7

    i like coz all 4 of my fav r here.. 3, 7, 8 n 9
    the baju r really meant for them, figure, personality
    to match with makeup, accessories, bag n hairdo

    0
    0
    • silentgirl says:

      overall..paling cntek skali according to my preferrences is
      1)fasha-various material npk dress ni mahal n sgt padan ngan figure fasha.
      2)erra- pmilihan warna npk sgt sweet..bosan tgk dress with 1 kale je.
      3)nasha- very china doll dress..
      4)jue evans- simple but really suit with her skin tone.
      5)lisa- lawa n lain2 dr yg lain with chain detailed kat arm parts.
      6)jue aziz- actually npk cm baju pgantin pon ade gak.
      7)fouziah-juz ok…
      8)scha-looks like kain jersey murah
      9)amber chia-pink is so boring..
      10)abg body..(last skali..tp ok what masuk gak ranking)

      0
      0
  14. Tiami says:

    Nara… Nara… Kalau si Joan Rivers Fashion Police tengok list nara ni sure tercabot semua botok2 dia hahahahahah
    to tell you the truth sangatlah Hodoh Baju2 depa ni tp tak pe cause beauty is very subjective cantik di mata anda mungkin tidak dimata lain….. good try muahahahaha

    0
    0
  15. Lipstick Hijau says:

    Dato Siti x pegi ker majlis ne abg nara..???

    Nape pula aku tgk muka Nasha Aziz ne makin runcing…..muka die makin kecil pula……

    0
    0
  16. Budak says:

    btul tu…awat muka nasha mlm tu semcm jer….takot lak tgk….huhuhuu…bersyukur la dgn aper yg Allah da kurnia kan…x perlu nk ubah aper2 lg…

    0
    0
  17. Peah says:

    Nasha yg dlu lg cantik dr skrg….skrg ni menakut kan……………….!!!!!

    0
    0
  18. Sweet^Pretty says:

    huh…tak melambangkan Islam betul pada yg beragama Islam. imej kemban2 nih lawa ker?

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      anugerah skrin cik….bukan konsert akademi nasyid….. so cni la peluang artis2 ne nak tayang paha…lurah…bontot…ketiak….bulu hidung……..

      0
      0
      • kurus says:

        thank you lipstick for the reminder..
        yes ini anugerah skrin, di mana artis2 yg tk bertudung berlakon, melakonkan watak2 tk bertudung n sebagainya, menerima penghormatan n menghadiri majlis yg dibuat bg menghargai mereka.

        0
        0
  19. ain says:

    cantik kat kasut je kot..sume takde identiti muslim pon…sedey…

    0
    0
    • zubedah says:

      better x dak identiti muslim. anugerah skrin ni pun x melambangkan identiti muslim. islam tu suci. nak beramal x bleh amek skt2. manusia mulia bukan berdasarkan lambang islam yg ada pada seseorang muslim tapi berdasarkan amal ibadat. so kalu dah nama pun pelakon memang dari situ dah x melambangkan ciri2 muslim sejati

      0
      0
  20. pisau cukur says:

    baju tiz dgn eja pun law apa..tu bini eizlan pun lawa jg bj nya…ramai lg yg pakai bj lawa2 dr list ni nara oiii…tp bj fasha dgn fauziah tu mmg huduh sggh lah aaiihh…

    0
    0
  21. aja chocolazy says:

    aku plg xske scha al yahya…..hodoh2

    0
    0
    • ATTENTION says:

      SETUJU aku pn xsuka dress SCHA n gaya dia….perasan!!!
      baju scha, FS n fouziah kurengggg HOTTTT la..spt pemakainya jugak…hehehehehe.
      Jue, mantapnye kauuuuu…takut aku tgk..

      0
      0
  22. new_gen says:

    i want EJAAAAA to be on the list!!

    0
    0
  23. amy says:

    nasha gojessssssssssssssssss!!!

    0
    0
  24. kurus says:

    aku bukanla nk cakap tk elok..
    tp baju tiz tu baju kebanyakan..mcm baju intan, lisda n yg sewaktu..
    eja pulak agak oversized
    n bju bini eizlan tu memang cantik..
    aku ske tudung tu..berani n kelainan.. tp baju agak sarat..tk match dgn tudung..

    dan best dress ni merangkumi semua. mekap, tas tangan, rambut/tudung, bentuk badan, personaliti dan kekretifan..

    0
    0
  25. Laura Ashley says:

    Ash tgk…Shiela Rusly cantik sgt mlm tu..

    0
    0
    • kurus says:

      baik kta cadangkan next time, yg brtudung ada kategori brtudung..
      bolehlah kta tengok saper yg kretif ketengahkan potongan tudung.. mesti best.. mesti seme nak tiru

      (tp aku harap tkder la yg tk mencabar minda, setakat bubuh bunga2 rose atau manik jerk.. tp potongan tudung biasa jerk)

      0
      0
  26. mysara says:

    suka baju nasha, erra & lisa..cantik!

    0
    0
  27. jue says:

    i like fahrin ahmad…..

    0
    0
  28. miranda kerr says:

    adik miasara n lisa surihani paling sopan dan gojes…

    0
    0
  29. AbangNara says:

    untuk makluman, list top dress nie bukan abang nara yang wat. TV3 yang wat. abang nara kongsikan jer.

    0
    0
  30. lala says:

    baju irma hasmie un apa kurang nya..cantik gak per,.,,kaler biru tuh

    0
    0
  31. basi says:

    errr…aku suke lisa surihani, baju simple tapi terserlah kejelitaannye.

    0
    0
  32. milla says:

    huhuhu….baju erra mmg cntik sgt…knp eja x msuk top 10. mmg cntik jgak bju die

    0
    0
  33. coco_BlinK says:

    cam ‘weird’ je rambut si jue 2..huhu

    0
    0
  34. situt says:

    aik. fahrin pn dress ke? muahahaha..

    0
    0
  35. efzack says:

    apa motif letak scha di atas fahrin??

    0
    0
  36. eva says:

    apsal diana danielle tak masuk carta ek..dress dia so gojes…

    0
    0
  37. detective conan says:

    satu baju pun tak lawa..kecuali era..cz warna bj dia cantik..baju nasha aziz ntah apa2 tak lawa lgsung..mcm mn leh dpt best dress..tp aku still suka dress sheila rusly mlm tu..lantak la beli kat butik ke apa, janji cantik n tutup aurat..

    0
    0
  38. MeLia says:

    Errmmm…. Baju no.3, 5, 7, 8 & 9 tak perlu masuk dalam senarai. Baju biasa je dan tak berapa cantik. Yg patut dalam senarai Vanidah Imran, Diana Danielle, Eja & Tiz Zaqiyah.

    0
    0
  39. anita says:

    x de pun yg lawanya….apa makna lawa di mata mereka?

    0
    0
  40. Puteri Sejinjang says:

    yg camni ke dikatakan best…? musykil gak aku…

    0
    0
  41. aisey laki sorang jer??hahaha

    0
    0
  42. villa says:

    bju erra cam wall rainbow..nyum2 lapaq plak ais kerim..ngeeeeeee

    0
    0
  43. Queen Cobra says:

    Paling musykil bila wajah Nasha dah jadi mcm buah mango. dulu aku minat btl dia ni..

    0
    0
  44. gerry says:

    yg no 3 (pasah) & no 5 (jue) patut2 tak dak dalam senarai ni…

    0
    0
  45. mrs z says:

    macam mana you all pilih 10 best dress ni? ada panel ke atau cuma pilihan peribadi you saja? bila i tengok gambar2 artis lain, pd pandangan I la, ramai lagi artis lain yang lebih layak. Baju erra fazira misalnya, too colourful and tekstur / material yg dipakai nampak kasar macam kain langsir. she looks cheap. Baju fasha pulak, nampak a bit kekampungan dengan selitan kain kuning tu pd main bodice. she should just leave it black. dandanan rambut dia pun kurang menyerlah. so flat on her head. It would be interesting to see what Fazura would wear. Too bad she didnt turn up. Saya rasa pakaian miss nina and Eja cantik dan layak masuk best dress list.

    0
    0
  46. lyn says:

    saya suka cara pakaian era fazira nampak macam elegan saya memang peminat dia dari dulu lg.saya suka melihat cara dia murah dgn senyum yg manis dn ikhlas.

    0
    0
  47. Ratu Jamu says:

    First skali yang aku perasan muke si Nasha..Shape muka dia dah jadi runcing sangat malam tu..tekejut mak di buatnya..skali tengok dah mcm dark witch la pulak..cantik lagi Nasha yang dulu..natural beauty..

    0
    0
  48. hantu says:

    mejority semua xtau malu………………………..

    0
    0
  49. lulu says:

    fahrin ahmad pakai dress ke?aku x nampak pun…

    0
    0
  50. Reena says:

    Poziah ghous & sendat tak yah lah masuk list..aku rasa lawa lagi baju eja & DD..si sendat tu arm tak tone..toksah lah pakai bj cenggitu.

    0
    0
  51. ayam says:

    sungguh cantikk ahli ahli nerake neyhh ~

    0
    0
  52. Lynn says:

    pilihan aku malam tuh erra, fasha n fauziah gous. jgn la d sebabkan korg x suka fasha korg menafikan kejelitaanya.

    0
    0
  53. CT says:

    baju erra cantik..
    dulu x suka (sbb byk cite yg x enak didgr ) tp skrg mcm impress tgk dia(dgr2 byk berubah)

    kematangan usia dia sejajar dengan kematangan dia mmbawa diri..

    0
    0
  54. lalala says:

    uish.xpatut la baju fasha best dress.ruffles are so outdated.aiyo~
    baju scha cantik but the way she pose spoiled it.macam kaki terkepak
    title pun dh 10 best DRESS.cmne fahrin leh masuk dlm carta plak.fail betul.obefiend, sila masukkn dlm post serius fail!

    0
    0
  55. Ditto says:

    nasha – oklah.. tp tak patut dpt nmbr satu..xsilap aku dia penah pakai baju gini dulu cuma kaler je lain..
    erra – mcm aiskem paddle pop yew!
    fasha – mcm riben langsir kat rumah tok long aku laa
    lisa – hmm.. sgt2 biasa.. takde yg menarik .. ini hnya krn abg nara ni shiok kat lisa..????
    jue – korset yg dh biasa? just tambahveil pnjng? rambut tu nape yop??
    amber – sbb dia pink maka ada la lainnye. haha
    juliana – ini asal boleehhhh je…??
    scha – hahahahaha.. gelak dulu… hahahaha… mcm kain satin mak ko beli 2-3 2la dan lilit2 je kat badan.. haa.. atas lebih kan sket yea yeop!
    fahrin…- yes… ni nak habaq mai kat hang pa sume.. dia ni mmg bagus orgnya.. masa berbuka posa di curve.. azan laung je.. sume org ( tmasuk aku ) mentekedarah baii.. dia teguk air/kurma.. bgn..g solat.. sbb aku nmpk dia masuk ke tempat itu… hmmm..

    0
    0
  56. miss X says:

    ALLAHUAKBAR… ISLAM KE DEPA NIE?

    0
    0
  57. kak gemox says:

    Yg masuk list pn bodi langsing dan tinggi lampai. Ape, yg gemox pendek x leh masok list ke. Diskriminasi sungguh double standard. Seb baik bodi akak langsing ala ziana zain xde la akak makan hati sgt. By de way,bukan juri fesen yg wt list ni. Jd ada aku kesah!

    0
    0
  58. hmmmmm says:

    owh… definitely dress Nasha Aziz and Erra yg cantik! dress Nasha tu Zang Toi lagi ekk yg buat? :)

    0
    0
  59. wanida says:

    mana amani dengan fesyen kembannya?…i like tau…hahaha..

    0
    0
  60. nia says:

    bg aku FS ttp cantik . sp yg xske dye je ckp mcm2

    0
    0
  61. Ojie says:

    Aku suke fesyen nashya pakai. Fabrik cantik sgt. Top model musty ade taste high class. Fasya pn ok. Fahrin x seswai la. Adi putra lg classy! Tema kali ni very glamour holly style. Good job tv3

    0
    0
  62. Erin says:

    All 10 best dress its awesome to me..
    hopefully ada 20 besT dress cuz byk Lg beautiful dress.. Hehe.

    0
    0
  63. akukuku says:

    muka nasha nmpak mcm bini pm plak
    tegang semacm
    kehkehkeh

    0
    0
  64. ct... says:

    kenapa muke nasha aziz pelik jer kan…xmcm sblm ni…makin runcing jer kat bahgian pipi n dagu dia..mate dia pun semakin kecik…muke nasha ni sekali imbas ade iras2 salah seorang penyanyi kump wondergirls

    0
    0
  65. ct... says:

    knp semua benci sgt2 dgn fasha sandha…kesian kat dia

    0
    0
  66. adaakukesah says:

    bj nasha biasa2 je? confuse dapat top 10..
    aku x suka baju scha, material nmpk biasa2 je. posing pon budget hot!

    0
    0
  67. gossip gurl says:

    ak mls nk bsg!ak pilih adik mia jelah!haha..plg cute…n yg bsr,i pilih lisa n scha..sbb i mnt dorg..hahahaha!i mls nk tgk dress2 ni..i tgk talent dorg

    0
    0
  68. gossip gurl says:

    bju erra tu cntik..tp ak xleh tgk la..air meleleh..cm warna aiskrim paddle pop yg perisa apu ntah..tp mmg ade aiskrim colour tu..haus..nk aiskrim….

    0
    0
  69. cik wiwin says:

    baju jue aziz tu cm buruk jea……

    0
    0
  70. AyuCINTA says:

    like no 4…mia dn lisa…lurve u..

    0
    0
  71. gina says:

    aku paling suke tgk baju lisdawati,fida,erra,lisa n shila rusli,sopan dan cantik…tak perlu kowt seksi2,juz nice…

    0
    0
  72. mama chabel says:

    dress amber chia terbaek! kene dgn majlis.x over sgt..kaler pon xlaaa terang or suam2 kuku mcm aiskem paddle pop..just nice to her :) u mmg hot mommy la amber! =P

    0
    0
  73. manusia says:

    asal baju fasha sandha mcm tu? Kene panggil fashion police doh :/

    0
    0
  74. anggun ke... says:

    sorry to say laa… Apesal rambut fasha macam baru lepas kena tuutt………….. N x suke la tgk jue aziz tu.. pakaian memang lawaa laa..tp apesal nmpak mcm nak meletop silksa je bhgn atas tubuh dia tu.. Nmpak tak real n llnsung x mnggoda… Like erra…

    0
    0
  75. azza says:

    asal EJA xmasuk?

    0
    0
  76. Mak Limah says:

    erm2… sorry to say, baju fasha sandha tu sepatutny msuk list 10 worst dress… hm…

    0
    0
  77. mama hot says:

    erra mmg pandai bergaya…sesuai bajunya.
    lisa walaupun simple tp cantik dipandang.
    sharifah amani…nasib baik xmasuk dlm top 10…sbb bjunya xsesuai langsung…over sangat…

    0
    0
  78. chika bom bom says:

    macam eskrem paddle pop dah aku tgk erra fazira ni.

    0
    0
  79. kacip fatimah says:

    scha xseksi langsung..

    0
    0
  80. gosip artis says:

    hello there and thanks for your information ? I?ve certainly picked up something new from proper here. I did on the other hand experience a few technical points using this web site, as I experienced to reload the website a lot of instances prior to I could get it to load properly. I have been brooding about in case your hosting is OK? Not that I am complaining, however sluggish loading cases instances will often impact your placement in google and could harm your high-quality score if ads and ***********

    0
    0